20.7 C
Otočac
Petak, 18 rujna, 2020

Uskoro počinje Govornička škola

Govornička škola za studente zagrebačkog i riječkog sveučilišta održat će se u Crikvenici od 28. do 30. listopada 2016. godine. Školu organizira Debatni klub EFZG  i Hrvatska udruga mladih (HUM)  u suradnji sa Studentskim zborom Ekonomskog fakulteta u Rijeci.

Debatni klub EFZG i Hrvatska udruga mladih (HUM) već drugu godinu zaredom organiziraju ovaj projekt, koji se pokazao vrlo uspješnim prošle godine  na kojem je sudjelovalo 30 studenata sa Sveučilišta u Zagrebu.

Tijekom redovitih predavanja na fakultetima, studenti nemaju mogućnost za dodatan razvoj komunikacijskih vještina, što je jedan od glavnih motiva za organizaciju Govorničke škole.  Cilj škole je pripremiti studente za kvalitetniju poslovnu i svakodnevnu komunikaciju, samostalno i uvjerljivo prezentiranje, oslobađanje od straha javnog nastupa te razumijevanje i kritičko procjenjivanje informacija koje primaju.

Govorničku školu pohađat će ukupno 80 studenata koji će tijekom trodnevne edukacije slušati predavanja vodećih domaćih stručnjaka iz područja komunikologije te steći praktična i teorijska znanja o komunikaciji, govorništvu i javnom nastupu. Svi sudionici bit će smješteni u Hotelu Vila Ružica u Crikvenici gdje će se održati i cjelokupni program škole.

Osim predavanja, svaki će se dan održavati tematska druženja, s ciljem dodatnog međusobnog upoznavanja studenata. Sve informacije oko prijava možete vidjeti na Facebook Eventu ili na Facebook stranici Debatnog kluba EFZG.

Želja organizatora je da Govornička škola i idućih godina okupi proaktivne studente, koji žele steći nova znanja i vještine iz područja komunikacije, govorništva i javnog nastupa te pritom steći nova poznanstva.