8.9 C
Otočac
Petak, 5 ožujka, 2021

INTERIJERI ZADRO Kvalitetne kuhinje po mjeri!

Kuhinja po mjeri ili gotova kuhinja iz salona namještaja? 

Davno su prošla vremena kada su kuhinje služile isključivo za pripremu hrane za goste i ukućane. Danas su kuhinje centralni dio obiteljskoga i društvenoga okupljanja svake kuće i stana. Stoga je jako bitno da imate modernu i funkcionalnu kuhinju koja će udovoljiti vrhunskoj pripremi hrane s jedne strane te kušanju te iste hrane uz čavrljanje i odabrano društvo s druge strane. Glavno pitanje prije kupovine kuhinje kod svih je isto – kupiti kuhinju po mjeri ili kupiti gotovu kuhinju iz salona? Danas ćemo Vam predstaviti prednosti i mane gotovih kuhinja, ali i što sve trebate znati o kuhinjama po mjeri.  


Prednosti i nedostaci gotovih kuhinja iz salona

Prednost gotovih kuhinja u većini slučajeva je cijena. Još uvijek su gotove kuhinje u praksi skuplje od kuhinja izrađenih po mjeri. Jeftinije su iz jednostavnoga razloga – materijali od kojih je kuhinja kreirana (push sistemi, okovi za ladice, štoperi, ručkice za otvaranje…) su prosječne kvalitete. Još jedna prednost gotove kuhinje je ta što ju možete vidjeti uživo u salonu namještaja, opipati je, vidjeti s čim raspolaže itd… 

Nedostaci gotovih kuhinja su dimenzije. Jako teško ćete gotovu kuhinju uklopiti u Vaš prostor namijenjen za kuhinju. Ili ćete imati problema oko visine kuhinje ili oko širine. Još jedan od nedostataka gotove kuhinje je montaža. Rijetko koji salon nudi montažu kuhinje u Vašoj kući ili stanu u cijeni kuhinje. Stoga se pripremite za dodatne troškove montaže koji nisu mali. Nedostatak gotove kuhinje može biti i rok isporuke. Često saloni namještaja nemaju gotovu kuhinju na lageru, pa je ponekada potrebno čekati i nekoliko mjeseci da kuhinja stigne u salon i da bude spremna za isporuku. Nedostatak gotove kuhinje je i loša kvaliteta materijala od kojih je kuhinja izrađena – pogotovo ako kupujete neku povoljnu kuhinju. 

Ukoliko ne provodite puno vremena u kuhinji, onda Vam je dobra opcija kupovina gotove kuhinje iz salona jer ćete vjerojatno proći nešto povoljnije. Ukoliko pak puno vremena provodite u kuhinji, kuhinja Vam predstavlja centralni dio u kući, bolja opcija je da si izradite kvalitetnu, modernu i funkcionalnu kuhinju po mjeri. 

Kuhinje po mjeri

Kuhinje po mjeri idealna su opcija za sve one ljude koji imaju viziju svoje kuhinje, ali i ljude koji ne planiraju svakih par godina mijenjati kuhinju. Prednost kuhinja po mjeri je i maksimalna iskoristivost prostora od poda do stropa. Sve se radi u centimetar i nećete imati praznoga prostora. Prilikom izrade kuhinje po mjeri u potpunosti Vi odlučujete o svemu, krenuvši od boje kuhinje, visine i širine kuhinje do materijala od kojih će Vam kuhinju napraviti iz nule prema Vašim željama i nacrtima. Kuhinje po mjeri rade se od najkvalitetnijih materijala koji spojeni u cjelinu čine vijek Vaše kuhinje 20 i više godina. Prilikom izrade kuhinje po mjeri možete birati da li će Vam kuhinja biti u obliku slova U ili slova L, da li želite ravnu kuhinju ili ravnu kuhinju s otokom. Prilikom izrade kuhinje po mjeri, tvrtki koja će Vam raditi kuhinju možete poslati primjer kuhinje s interneta koji Vam se sviđa i reći hoću nešto poput ovoga.

Ukoliko se odlučite za izradu kvalitetne kuhinje po mjeri, morate pronaći i pouzdanoga majstora ili tvrtku koja će to odraditi na vrhunskoj razini. Dobra stara je osloniti se na preporuke prijatelja i poznanika koji su već kod nekoga radili kuhinju po mjeri i koji su zadovoljni dobivenim. Druga opcija je da pogledate malo po internetu tvrtke koje nude izradu modernih kuhinja po mjeri, reakcije korisnika itd… Jedna od najkvalitetnijih tvrtki za izradu namještaja po mjeri u Zagrebu i okolici su Interijeri Zadro.  Možete svakoga dana posjetiti i njihov prodajni salon u Westgate-u i uvjeriti se u kvalitetu njihovih proizvoda. 

( A.P.)