15 C
Otočac
Subota, 13 travnja, 2024

Ministar Butković: investicija u otočki aerodrom iznosi 11 milijuna kuna, realna je i mi ćemo je podržati!

Danas su Otočac posjetila dva ministra  – ministar pomorstva, prometa i veza Oleg Butković i ministar turizma Gari Cappelli. Domaćini ministrima bili su predsjednik GO HDZ Otočac dr.sc. Branislav Šutić sa suradnicima te kandidati sa liste za županijsku skupštinu.

 

Razlog istovremenog posjeta oba ministra dva su značajna projekta koji zahtjevaju simultanu podršku oba resorna ministarstva; prvi je aerodrom u Otočcu na Špilniku koji samo uz odgovarajuću potporu, kako je istaknuto, ova dva ministarstva može postati ono za što ima izvrsan potencijal – prometna i turistička lokacija koja će značajnije unaprijediti turistički razvoj Otočca ali i otvoriti Plitvice novom tržištu – onom letačkom.

“Na sastanku prije dolaska na aerodrom vidio sam postojeći projekt adaptacije aerodroma koji je realan, podržavam prijedlog predsjednika Branislava Šutića koji će u ime Gradskog vijeća pokrenuti inicijativu da se projekt aerodroma ponovno  pokrene, mi ćemo svakako pomoći da se isti realizira jer se sredstva za ovo mogu osigurati, ovo je projekt vrijedan 11 milijuna kuna i realno je izvediv kad se dokumentacija obnovi”. -naglasio je Butković.

Ministar Capelli podržao je istu inicijativu jer sve više ljudi bira avion kao sredstvo turističkog putovanja a isto će se, kako je naglasio, pokazati izvrsnim iz razloga što će pojedini turistički kapaciteti na Plitvicama ići prema kapacitetima sa pet zvjezdica.

Osim toga, ministar Butković naglasio je da će podržati projekt rekonstrukcije državne ceste od Špilnika do Borja prema Plitvičkim jezerima odnosno proširenje iste trećom trakom. Cesta je to kojom u Plitvička jezera dolazi oko 70% ukupnog broja svih turista i koja je ljeti neuralgična točka.

(A.P.)