10.4 C
Otočac
Subota, 17 travnja, 2021

Ministar turizma Capelli: razvoj turizma u Otočcu je stihijski, projekti B.Šutića su dobri i realni

Ministar turizma Gari Capelli danas je posjetio Otočac gdje je ujedno obišao turističke lokalitete Gacke doline. Ministar je ustvrdio da je u Otočcu razvoj turizma stihijski, da nema planskog formiranja turističkog proizvoda iako ova sredina ima potencijala, posebno rijeka Gacka u smislu svega što može pružiti sa pravim gradonačelnikom koji zna što hoće i što može.

Naglasio je nadalje da se ne sjeća da je Otočac tražio bespovratna sredstva za cikloturizam ili posebne oblike turizma kao što je ribolov, razvoj, vidikovci, šetnice: “kandidat za gradonačelnika Šutić ima dobre i realne projekte te je u niskom startu kvalitetnog razvoja turizma pa će se već na jesen moći kandidirati na neke od naših projekata. Upravo sam razgovarao sa jednom njemačkom gošćom koja kaže da je ovaj kraj fantastičan ali da nešto fali a to što fali je sadržaj koji će dati i znati napraviti Branislav Šutić sa svojim timom.”

Kandidat za gradonačelnika dr.sc. Branislav Šutić naglasio je da je turizam sastavni i vrlo važan dio njegovog programa: “ministar je došao posjetiti rijeku Gacku i ovaj kraj i vidjeti koliko su realni i opravdani moji projekti. Uz mogućnost dobre suradnje županije i resornog ministarstva koje ministar Capelli vodi očekujem podršku za stavljanje aerodroma u turističke svrhe, izgradnju kampa na izlazu sa autoputa te iskorištavanje mogućnosti koje nam nudi Vlada RH uz povlačenje sredstava iz europskih fondova”.
(G.I.)