Župan Milinović Veleučilištu “Nikola Tesla” uručio softver za izradu prometnih rješenja vrijedan 100.000 eura

Danas su u sali za sastanke Ličko-senjske županije župan Milinović, direktor Zavoda za prostorno uređenje Ličko-senjske županije g. Stipe Mudrovčić i dekanica Veleučilišta “Nikola Tesla” u Gospiću dr.sc. Vlatka Ružić potpisali Sporazum o suradnji na provedbi projekta  razvoja cestovne infrastrukure za područje Ličko-senjske županije u sklopu izrade Glavnog plana razvoja prometa regije Sjeverni Jadran čija ukupna vrijednost iznosi oko 9 milijuna kuna od kojih 85% dolazi iz sredstava europskih fondova.

Kako je naglasio župan Milinović ovo je bitan projekt za daljnji gospodarski razvoj Ličko-senjske županije i njezino povezivanje sa ostalim dijelovima Republike Hrvatske te se može slobodno reći kamen temeljac za jačanje gospodarskih aktivnosti na području županije.

Ovim Sporazumom Ličko-senjska županija ustupila je software  vrijedan 100 000 eura (750.000 kuna) potpisnicima Sporazuma za modeliranje prometnih pravaca te Veleučilištu „ Nikola Tesla „ u Gospiću za usavršavanje studenata u njihovoj daljnjoj edukaciji što će studentima stručnog studija Cestovnog prometa omogućiti da koriste trenutno najsuvremeniji dostupan prometni softver. Ovim sporazumomm Veleučilište “Nikola Tesla” stavlja se trenutno u poziciju lidera izrade prometnih rješenja u Hrvatskoj.

(A.P.)