15 C
Otočac
Ponedjeljak, 16 svibnja, 2022

DA NE RADE NA STARIM Algebra donirala računala malim lovinačkim viceprvacima u robotici!

Dana 05.09.2019., Kulturno informativni centar je dobio hvalevrijednu donaciju koju čine trinaest računala. Računala su donacije Algebre, koju su predstavljali član uprave, g. Hrvoje Balen i g. Milan Mirko.

Donaciju su zaslužili naši lovinački robotićiosvojivši drugo mjesto na Croatian Makers državnom natjecanju. Robotići su takav uspjeh postigli na skromnim starim računalima, na kojima se više i ne može raditi, stoga su više nego zasluženo dobili računala na kojima će lakše i dalje nizati svoje uspjehe.

Trudimo se lovinačkim robotićima osigurati uvjete kakve viceprvaci zaslužuju.

Donaciju je ispred KIC-a Lovinac preuzela ravnateljica, Ana Miletić. Kao domaćini prisustvovali su načelnik općine, g. Ivan Miletić i ravnateljica Osnovne škole Lovinac, gđa. Marija Tonković.

Zahvaljujemo se od srca Algebri na ovoj donaciji koja će nam omogućiti da veći broj djece pohađa robotiku. U školskoj godini 2018./2019. zbog uvjeta smo bili ograničeni na šest učenika.

Zahvaljujemo se i udruzi Srce Velebita što su nas spojili s Algebrom. Sretno robotićima na natjecanjima koja se približavaju, a Algebri želimo uspješan rad!

Tko zna, možda baš netko od naših robotića svoje obrazovanje nastavi na uglednom učilištu kao što je Algebra…