15 C
Otočac
Srijeda, 28 srpnja, 2021

Danas će biti predstavljen početak izrade Nacionalnog plana razvoja luka

Ministar pomorstva prometa i infrastrukture, Oleg Butković sa suradnicima i konzultantima zaduženim za izradu projekta, danas će predstaviti početak implementacije Projekta izrade „Nacionalnog plana razvoja luka otvorenih za javni promet od županijskog i lokalnog značaja“.

Svečanom predstavljanju početka implementacije Projekta, koje će se održati u Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture s početkom u 10.00 sati nazočiti će i predstavnici drugih ministarstava, predstavnici županijskih lučkih uprava, (priobalnih) županija, gradova i županijskih razvojnih agencija, zatim predstavnici nekoliko sveučilišta i pomorskih fakulteta te nevladinih udruga i organizacija koje prate sektor pomorstva, otočnog i priobalnog razvoja, a koji su prilikom planiranja Projekta identificirani kao krajnji korisnici rezultata samog projekta.

Projekt vrijednosti 6.020.000,00 HRK sufinanciran je s 85% iznosa od strane Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj kroz Operativni program Promet 2007. – 2013., a očekivani završetak projekta planiran je u posljednjem  kvartalu 2016. godine.

Cilj je ovoga Projekta ponuditi učinkoviti model upravljanja i razvoja pomorsko – putničkog prometnog sustava, uz podizanje razine učinkovitosti povezivanja obalnog i otočnog područja te s time usko povezane razine kvalitete lučkih usluga.