15 C
Otočac
Utorak, 28 lipnja, 2022

Gospićka glumica Tonka Mršić 8.7. uživo u POU Gospić!

U Pučkom otvorenom učilištu dr. Ante Starčevića u Gospiću, dana 8. srpnja 2020. godine u 20.00 sati održat će se monodrama Zemlja Vukova.
Zemlju Vukova, njezinu debitantsku monodramu, izvodi Tonka Mršić kao svoju diplomsku predstavu. Tonka Mršić, završila je preddiplomski studij na APURI u klasi Rade Šerbedžije i Lenke Udovički, a trenutno nastavlja svoj diplomski studij Glume u Rijeci. Tonka Mršić je svoje djetinjstvo provela u Lici. Monodramu, koja je dio njezinog diplomskog rada, odlučila je pokloniti svojoj Lici kao zahvalu za sve što joj je pružila od vremena dok je pravila svoje prve korake po gradu Gospiću do odlaska na studij, ali i tijekom studiranja gdje bi rado svaki put došla kako bi ‘napunila baterije’ i dobila inspiraciju za daljnji rad.
Gala Nikolić također je završila preddiplomski studij u Rijeci u klasi Lenke Udovički i Rade Šerbedžije. Trenutno nastavlja svoj diplomski studij Glume u Los Angelesu na California Institute of The Arts i ovo joj je prva, ali ne i zadnja, predstava koju režira.
Zemlja Vukova, autorski je tekst Tonke Mršić i Gale Nikolić. Monodrama je autentično njihova s velikom dozom međusobnog povjerenja. Predstava se bavi se onim što Vi kao publika doživite, a iz njihove perspektive nepisanim društvenim pravilima Like ili bilo koje druge male zajednice koje utječu na sudbine tri Ličanke u različitim stadijima života. Žanrovski odjekuje crna komedija s elementima apsurda, a one je vole zvati drama s prstohvatom luđačkih trenutaka. Predstava je prožeta autobiografskim elementima.
Ulaz je slobodan, ali zbog pandemije s korona virusom, mole se zainteresirani da osim dobre volje, ponesu zaštitne maske i najave svoj dolazak na mail: rezervacije.zemljavukova@gmail.com

(M.R.)