15 C
Otočac
Subota, 24 veljače, 2024

LIKA JE LIK Pokrenuta nova turistička kampanja

         Turistička zajednica općine Plitvička Jezera i Turistička zajednica grada Gospića pripremile su promotivni projekt pod nazivom „Lika je lik“. Kampanja je usmjerena na predstavljanje ključnih turističkih atributa poput prekrasne prirode i bogate outdoor ponude. Kampanja je trenutno namijenjena domaćem tržištu , šaljemo poruku i važnost boravka u prirodi, poruku da gostima nudimo sigurnost i privatnost. Obiteljski smještaj , kampovi ,manji obiteljski hoteli ove godine imaju veliku priliku. Gosti će sigurno tražiti mjesta s manje ljudi i s privatnim sadržajima , mjesta gdje imaju potpuni mir i privatnost gdje Lika ima veliku prednost i odgovara trenutnim uvjetima na tržištu.   Moramo poslušati tržište, ponuditi sigurnost , privatnost , brigu, nezagađeni zrak ,  čistu prirodu, vodu, aktivnosti u prirodi. Turisti će tražiti individualni transport, individualni smještaj, individualne aktivnosti…..Znamo da je naša županija prostorno najveća županija u RH i  da ima najmanje stanovnika što je  naša prednost i to svakako trebamo naglašavati u ovo vrijeme.

Za ovaj komunikacijski koncept pripremljen je video materijal i brošura u digitalnom i tiskanom obliku na Hrvatskom jeziku, kampanja će se voditi putem društvenih medija, a kada prilike dopuste  u planu je odraditi promocije u većim gradovima (Zagreb, Split, Rijeka…). Svakako moramo napomenuti da će Strategija  na kojoj smo radili unaprijediti  provedbu održivog i odgovornog turizma, prijelaz na kružno gospodarstvo i koordinirano djelovanje( uključene su turističke agencije ,obiteljska poljoprivredna gospodarstva, postignut je dogovor sa lokalnim OPG-ima koji će svoju ponudu domaćih i svježih proizvoda dostavljati gostima u njihov trenutni smještaj).

Druga faza će biti komunikacija prema stranim tržištima koja će uslijediti odmah nakon otvaranja granica. Mi smo ostali pozitivni i nećemo odustati od naše namjere  da zajedničkim radom, koordiniranim djelovanjem  predstavimo i promoviramo našu destinaciju  i ponudimo  najvrjednije i ono najbolje što imamo….

( TZG)