Utorak, 21 svibnja, 2024

Ministri Bošnjaković i Marić: „Odmah smo u djelo proveli odličnu ideju župana Milinovića”

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković i ministar državne imovine Goran Marić stigli su u Gospić na potpisivanje sporazuma o prijenosu prava upravljanja nekretninom koja je u državnom vlasništvu, a u kojoj će biti otvoren centralni Državni arhiv.

Milinović: “Danas je Ličko-senjska županija centar Hrvatske”

Ličko-senjski župan Darko Milinović je istaknuo kako mu je ovo jedan od sretnijih trenutaka u mandatu i to točno na godinu dana od preuzimanja funkcije.

“I u svome govoru na Danu županije sam istaknio da se neke probleme ne može rješavati bez pomoći centralne države. Jedan od problema koji se nadvio ne samo nad ovu županiju već i nad državu je depopulacija. Jedini način da se borimo protiv depopulacije je decentralizacija i osnivanje državnih institucija na području županije. Ovo je dosad možda najvažniji potez Vlade RH i dokaz da brine o ovom najmanjem i naljepšem kutku u RH. Danas LSŽ stvara preduvjete gdje će postati centar Hrvatske za građu zemljišnjih knjiga. Ministri Marić i Bošnjaković će, na čemu im zahvaljujem, potpisati primopredaju zgrade koja je u državnom vlasništu Ministarstvu pravosuđa i od danas kreće izgradnja centralnog arhiva za cijelu Hrvatsku u gradu Gospiću” kazao je župan Milinović.

Ministrima se na otvaranju centralnog Državnog arhiva zahvalio i gradonačelnik Gospića Karlo Starčević. On je istaknuo kako će ovakve mjere zaustaviti depopulaciju.

Ministar državne imovine Goran Marić kazao je kako je odmah reagirao kad su ga za ovu inicijativu nazvali župan Milinović i ministar Bošnjaković.

“Sretan sam kad ovakav dan iskoristimo da jedan objekt bivše institucije iskoristimo da služi hrvatskome narodu. Čini mi se da nešto središnje po prvi puta ostaje u središnjoj Hrvatskoj” kazao je ministar Marić.

Ministar Bošnjaković je izrazio zadovoljstvo napravljenim i najavio daljnje korake u provedbi ovog projekta.

“Zahvaljujem se Darku Milinoviću, Goranu Mariću i gradonačelniku što su našli ovako jednu dobru zgradu. Mi idemo u izradu projektne dokumentacije, zgradu ćemo potpuno obnoviti i urediti. Ovdje će nam biti smještene sve zemljišne knjige iz cijele Hrvatske. Gospić smo izabrali jer mislimo da treba disperzirati institucije i ustanove, i ovi koji dolaze sa istoka ili juga jednako im je udaljeno. Ovo je početak, idemo obaviti sve što imamo.” istaknuo je ministar Bošnjaković.

(lika online/Nikola Mraovic)

https://www.lika-online.com/ministri-bosnjakovic-i-maric-odmah-smo-u-djelo-proveli-odlicnu-ideju-zupana-milinovica/