Srijeda, 24 travnja, 2024

Ovu sezonu sa našim policajcima na Plitvicama patroliraju i dva kineska policajca

U sklopu projekta „Sigurna turistička sezona“ kojeg Ministarstvo unutarnjih poslova provodi trinaestu godinu zaredom i to na način da se u značajnijim turističkim odredištima u policijske patrole uključuju i policijski službenici drugih zemalja, danas su na područje Policijske postaje Korenica stigla dva kineska policijska službenika koji će ovdje boraviti mjesec dana.

Naime, temeljem Sporazuma između Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske i Ministarstva javne sigurnosti Narodne Republike Kine, Kina je postala prva izvaneuropska država koja sudjeluje u ovom projektu.

Voditelj izaslanstva Ministarstva javne sigurnosti NR Kine, zamjenik načelnika Uprave za međunarodnu suradnju Tian Lixiao, izjavio je da mu je vrlo drago što kineski policajci mogu sudjelovati u ovom međunarodnom projektu, a sve kako bi svojim sunarodnjacima učinili ugodniji boravak na području Nacionalnog parka Plitvička jezera.

Nakon upoznavanja i kraćeg obilaska Policijske postaje Korenica, izaslanstvo se upoznalo i sa ljepotama Nacionalnog parka, jer upravo će kineski policajci službu obavljati na tom području i to u odori, bez naoružanja u zajedničkim ophodnjama sa hrvatskim policijskim službenicima.

(PULS)