15 C
Otočac
Subota, 2 prosinca, 2023

Student Veleučilišta „Nikola Tesla“ na ERASMUS+ razmjeni učio na primjeru najvećih i najuspješnijih hrvatskih logističkih poduzeća!

U sklopu ERASMUS+ prakse na Veleučilištu „Nikola Tesla“ u Gospiću student iz Institute of Tehnology and Business in České Budějovice uz nadzor svog mentora mr.sc. Josipa Burazera Paveškovića posjetio je nekoliko najznačajnijih privatnih i državnih logističkih poslovnih subjekata u Hrvatskoj u kojima im je na konkretnom primjeru pokazan rad istog.

U prometno – logističkom centru  „Manšped“ – tvrtki specijaliziranoj za cestovni prijevoz i logistiku i jednoj od najvećih u regiji, član uprave g. Bagarić upoznao ih je i proveo kroz sve prometno logističke jedinice – carinsko skladište 4500 m2  kamionsko parkiralište za 450-500 transportnih jedinica i sa carinskim terminalom.

Nakon toga student i mentor posjetili su i Luku Rijeka u kojoj su obišli poslovne jedinica Cargo, Frigo, terminal za žitarice Silos i Adriatic gate container terminal gdje ih je zamjenica predsjednika uprave upoznala sa svim aspektima poslovanja.

U Prometnom centru Šibenik u COKP-I Šibenik vidjeli su nadzor i kontrolu rada svijetlosnih prometnih znakova na 12  raskrižja u Gradu Šibeniku kao i nadzor brze  ceste za  Čvor Šibenik (A1) – promjenjiva signalizacije, informacije o meteo uvjetima, broju vozila,  rad signalizacije u tri tunela dojave o stanju sigurnosti prometa  itd. U Luci Gaženica obišli su putničke i teretne luke gdje ih je gosp Štambuk pomoćnik ravnatelja Lučke uprave detaljno  upoznao sa postojećim kapacitetima i razvojnim planovima luke.

(Velegs)