15 C
Otočac
Subota, 13 kolovoza, 2022

U Crikvenici kreće Govornička škola

Druga Govornička škola Debatnog kluba Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održat će se u Crikvenici od 28. do 30. listopada 2016. Govorničku školu organizira Debatni klub Ekonomskog fakulteta u Zagrebu u suradnji sa Studentskim zborom Sveučilišta u Zagrebu.

Debatni klub EFZG je neprofitna, apolitična i nevladina organizacija koja djeluje na Sveučilištu u Zagrebu te je uspješno sudjelovala u nizu projekata za mlade, od kojih posebno valja naglasiti Zagreb Open 2015, međunarodni studentski turnir u debati koji je privukao 100-tinjak studenata s najprestižnijih svjetskih fakulteta te „Uhvati me za riječ“ – ciklus odlično posjećenih predavanja renomiranih predavača na aktualne teme koji je nagrađen i Rektorovom nagradom. Cilj Debatnog kluba EFZG je potaknuti studente na raspravu o aktualnim gospodarskim, socijalnim i političkim temama te ojačati kulturu dijaloga među mladima.

Voditelj projekta, Luka Buntić, najavljuje 70 polaznika ovogodišnje Govorničke škole, redom studenata Sveučilišta u Zagrebu i Rijeci.

Kristijan Sedak, stručni voditelj Govorničke škole pripremio je trodnevni program predavanja i vježbi vodećih domaćih stručnjaka iz područja govorništva i odnosa s javnošću gdje će polaznici steći teoretska i praktična znanja o komunikaciji, javnom nastupu i retorici. Studenti će moći samostalno prepoznati elemente kvalitetne komunikacije, samostalno i uvjerljivo prezentirati i javno nastupati te kritički promatrati medije i informacije koje primaju njihovim posredstvom.

Nema sumnje da će iskustvo organizatora pridonijeti i osigurati kvalitetno održavanje Govorničke škole koja će na najbolji mogući način promovirati Sveučilište u Zagrebu i akademsku zajednicu u cjelini.