15 C
Otočac
Srijeda, 28 srpnja, 2021

UGOVOR VRIJEDAN 33 MILIJUNA KN Ministar Butković bespovratnim sredstvima EU dograđuje luku Crikvenica

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ravnatelj SAFU-a Tomislav Petrić i ravnatelj Županijske lučke uprave Crikvenica Mario Kružić potpisali su Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za dogradnju luke Crikvenica vrijedan gotovo 33 milijuna kuna.

Riječ je o drugom potpisanom Ugovoru kojim se nastavljaju ulaganja Ministarstva mora, prometa i infrastrukture u županijske luke bespovratnim sredstvima EU, a nakon što je, podsjetimo, u travnju ove godine potpisan i prvi, 32 milijuna kuna vrijedan Ugovor za izgradnju trajektne luke Tkon.

“Ovo je renesansa za pomorsko dobro. Dodjela sredstava za luku Crikvenica označava nastavak investicijskog ulaganja u luke sa bespovratnim sredstvima EU, a upravo su luke te koje čine okosnicu i od vitalnog su značaja za naše otoke.“, rekao je u uvodnom obraćanju ministar Oleg Butković.

Zadovoljan sam i zbog toga što ova investicija potvrđuje naša nastojanja da se hrvatski otoci povezuju na kvalitetan način tijekom cijele godine, a otočnom stanovništvu omogući bolja dostupnost zapošljavanja, obrazovanja i svih ostalih usluga.“, zaključio je ministar Oleg Butković te dodao kako je namjera ulaganjima u ovakve projekte pridonijeti unapređivanju trajektnih veza te poboljšanju infrastrukture kako bi se građanima omogućila što bolja dostupnost otoka.

(MMPI)