18.9 C
Otočac
Subota, 19 rujna, 2020

Utemeljitelji HDZ-a Pobjeda Kolinde Grabar Kitarović u ineteresu je Republike Hrvatske!

U Turnju, u Muzeju Domovinskog rata održana je sjednica Nacionalnog odbora Zajednice utemeljitelja „Dr. Franjo Tuđman“. U Domovinskom ratu 1991.-1995. Turanj je bio strateški važna točka u obrani grada, mjesto na kojem je zaustavljen neprijatelj u pokušaju zauzimanja grada i presijecanja Hrvatske. Turanj je danas simbol pobjede, svjedok borbe za slobodnu i samostalnu Hrvatsku i trajni spomen na junake Hrvatske vojske koji su na Turnju obranili Karlovac i Hrvatsku. U obnovljenoj zgradi koju su branitelji nazvali „Hotel California“ uređen je suvremeni muzejski prostor i upravo u tom prostoru održana je radna sjednica Zajednice.
Utemeljitelji koji su stvorili Hrvatsku demokratsku zajednicu ne samo da imaju svoji značaj kao osnivači nego kao ljudi koji najbolje razumiju što je interes Hrvatske i koji imaju veliku odgovornost da i drugima prenesu značaj onoga što HDZ danas radi i što predstavlja za Hrvatsku, glavna je poruka s današnje sjednice Nacionalnog odbora Zajednice utemeljitelja HDZ-a „Dr. Franjo Tuđman“ koji okuplja 100njak članova iz svih hrvatskih županija. Nacionalni odbor dao je snažnu potporu kandidaturi Kolinde Grabar Kitarović za drugi mandat predsjednice Republike Hrvatske. Za koordinatora Zajednice utemeljitelja imenovan je zamjenik predsjednika Tomislav Družak, a u svim županijama su utemeljitelji već uključeni u izborne stožere.

GORDAN HANŽEK NOVI GLAVNI TAJNIK, IVICA TAFRA RIZNIČAR, A HRVOJKA BOŽIĆ MEĐUNARODNA TAJNICA ZAJEDNICE UTEMELJITELJA

Zbog odlaska na novu dužnost, Bert Parać povukao se s dužnosti glavnog tajnika i ostaje član Predsjedništva. Na današnjoj sjednici Nacionalnog odbora, na prijedlog predsjednika Zajednice Maria Kapulice za novog glavnog tajnika izabran je Gordan Hanžek, tajnik Gradskog odbora Zagrebačkih utemeljitelja. Kako je dosadašnji rizničar Tomislav Družak jučer izabran za novog zamjenika predsjednika, za novog rizničara izabran je dosadašnji međunarodni tajnik Ivica Tafra. Tafra je ujedno i županijski predsjednik Splitsko-dalmatinskih utemeljitelja. Na novu dužnost međunarodne tajnice izabrana je Hvrojka Božić, ravnateljica Muzeja Grada Karlovca u čijem je sastavu i Muzej Domovinskog rata te tajnica županijske zajednice karlovačkih Utemeljitelja HDZ-a.
Među brojnim govornicima koji su aktivno sudjelovali na sjednici, izvješće o radu Zajednice podnio je i Miroslav Petry – predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a “Dr. Franjo Tuđman” Ličko-senjske županije.

Marija Maras/Lika portal