15 C
Otočac
Četvrtak, 27 siječnja, 2022

VELIKA POBJEDA HDZ-a Nositelj HDZ-ove liste Ivan Vidmar, prof. dobio duplo više glasova od Kostelčevog kandidata Grčevića

Na nedjeljnim izborima u Otočcu lista HDZ-a koju je nosio profesor Ivan Vidmar uvjerljivo je pobijedila i u najvećem mjesnom odboru – MO Grada Otočca.

Na izbore za MO Grada Otočca na koje je u nedjelju izašlo 750 birača kandidirane su tri liste – HDZ-ova kojoj je nositelj bio profesor Ivan Vidmar, nezavisna lista grupe građana kojoj je nositelj bio Josip Grčević – Šerif i SDP-ova lista koju je nosio Branko Vujanić; HDZ-ova lista osvojila je 474 glasa odnosno 7 mjesta; za listu koju je predvodio Grčević – Šerif glasala su 244 glasača i ista je osvojila 4 mjesta dok je za SDP-ovu listu glasalo 19 glasača i ista nije osvojila niti jedno mjesto u Mjesnom odboru. Time je lista HDZ-a koju je nosio Ivan Vidmar dobila duplo više od Kostelčevog kandidata Grčevića.

Građani su svoje povjerenje dali nositelju HDZ-ove liste umjerenom, kulturnom i uglednom otočkom profesoru, ravnatelju i poduzetniku Ivanu Vidmaru umjesto predsjedniku kluba nezavisnih vijećnika gradonačelnika Stjepana Kostelca Josipu Grčeviću – Šerifu kojeg su imali prilike upoznati kroz rad Gradskog vijeća što im je zasigurno značajno pomoglo u odabiru kome dati podršku.

( A.P.)