15 C
Otočac
Srijeda, 28 srpnja, 2021

Započela 2. Govornička škola

Jučer je održano otvorenje druge Govorničke škole u konferencijskoj dvorani Hotela Vila Ružica u Crikvenici.

Govorničku školu organiziraju Debatni klub EFZG i Hrvatska udruga mladih (HUM) u suradnji sa Studentskim zborom Ekonomskog fakulteta u Rijeci.
Ove godine proširena je kvota sudionika te uz studente sa zagrebačkog sveučilišta, priliku za dodatan razvoj i usavršavanje imaju i studenti s riječkog sveučilišta. Ukupno će na Govorničkoj školi sudjelovati 80 sudionika, što je značajan porast u odnosu na prošlogodišnju prvu Govorničku školu, koju je polazilo 30 studenata iz Zagreba.

gs-large

Luka Buntić, predsjednik Debatnog kluba EFZG i Martina Slavnić, voditeljica TIC Crikvenica, poželjeli su dobrodošlicu svim sudionicima na otvaranju samog projekta.

Profesor Kristijan Sedak kao voditelj programa Govorničke škole rekao je nekoliko uvodnih riječi te potom održao predavanje na temu ˝Javni nastup i prezentacijske vještine˝, dok je Marko Pavić kroz vježbe predstavljanja uputio na to koliko je  komuniciranje važno u poslovnoj sferi.

gs-1-large

Danas sudionike čeka cjelodnevna edukacija, te će kroz teoriju i praksu dobiti set znanja i vještina iz područja komunikologije, govorništva i javnog nastupa. Magistar glume Jakov Bilić održat će vježbe za glas i izgovor. Pravobraniteljica Visoke škole za komunikacijski menadžment Edward Bernays, Ksenija Mezga predavat će o neverbalnoj komunikaciji i istaknuti važnost pregovaračkih tehnika. Novinarka Ana Ramljak otkrit će tajne kako biti uvjerljiv pri javnom nastupu te kako dekodirati mimike lica sugovornika, što će biti izuzetno zanimljivo sudionicima. Lucija Mihaljević, ekonomska antropologinja, održat će seminar o tome koliko je bitno pri svakom poslu imati realiziran cilj i jak motiv.

U nedjelju, posljednjeg dana edukacije svaki od polaznika imat će priliku stečeno znanje prezentirati u obliku javnog nastupa koji će biti sniman i kasnije analiziran s ciljem unaprjeđenja daljnjih javnih nastupa polaznika. Nakon završene trodnevne škole svaki sudionik dobit će certifikat o polaženju škole, koji može priložiti u svoj CV.

Želja organizatora je da Govornička škola i idućih godina okupi proaktivne studente, koji žele steći nova znanja i vještine iz područja komunikacije, govorništva i javnog nastupa te pritom steći nova poznanstva.

(Lucija Petrovčić)