15 C
Otočac
Subota, 13 travnja, 2024

Dom zdravlja Otočac pred blokadom radi duga od 11 milijuna kuna?

Na adresu portala primili smo priopćenje kandidatkinje HDZ-a za zamjenicu župana Ličko-senjske županije Jasne Orešković Brkljačić koje prenosimo u cjelosti:

Ovih dana možemo svjedočiti kako je Otočac postao interesantna meta za skupljanje političkih poena i to nekoliko dana uoči lokalnih izbora.

Svako ulaganje i investicije koje su za dobrobit građana grada Otočca podržavam bez obzira na boju dresa.
No, ne podržavam umjetne investicije koje služe za ubiranje nekoliko glasova a dugoročno štete u ovom slučaju Domu zdravlja Otočac. 
Zašto? Zato što je nova djelatnost koja je otvorena, fizikalna medicina i rehabilitacija na samo 20% radnog vremena a ima zaposlene 4 osobe što znači da će prihod od samo 20% radnog vremena biti oko 10.000 kn a rashod će biti 35.000 što je svjesnog 25.000 kn gubitka svaki mjesec.

SLAVEN PRPIĆ I HERMINA RZNIĆ (LIPO) DOM ZDRAVLJA DOVELI PRED BANKROT

Dom zdravlja Otočac ima dug gotovo 11 milijuna kuna, da, 11 milijuna kuna. Na kraju 2020. godine dug je bio 10,3 milijuna a sada je kudikamo veći. Sadašnja uprava na čelu sa Slavenom Prpićem i Herminom Rrznić u samo dvije godine povećala je dug sa 4 milijuna na 11 milijuna. Koje je bez podrške Vlade RH i nadležnog Ministarstva zdravstva nemoguće sanirati a to trenutna Uprava nije u stanju ispregovarati.

Aktualni župan Darko Milinović smijenio je upravu koja je stabilizirala financijsko poslovanje a imenovao drugu prije dvije godine na čelu sa Slavenom Prpićem i Herminom Rznić koja je u samo dvije godine dovela Dom zdravlja pred bankrot.

Kao kandidat za zamjenika župana Ličko senjske županije koja ću voditi društvene djelatnosti pod čijom su ingerencijim upravo Domovi zdravlja i škole između ostalog što je u programu za naredni mandat “izboriti” u Ministarstvu zdravstva RH tim fizikalne medicine i rehabilitacije u 100% radnom vremenu te tako osigurati kvalitetnu, održivu i isplativu djelatnost.

( A.P.)