15 C
Otočac
Subota, 13 travnja, 2024

Pisma čitatelja: otužni “vjesnik proljeća” u režiji TZ Otočac!

Na Uredništvo smo zaprimili pismo čitatelja koje objavljujemo u cijelosti: “

Gradovi i općinska središta županije hvale se ovih dana proljetnim dekoracijama povodom nadolazećeg najvećeg katoličkog blagdana Uskrsa. Iako mjere sprječavanja širenja virusa pandemije Covid 19 i ove godine ne dozvoljavaju veća okupljanja na otvorenom Uskrsni blagdani slaviti će se u krugu obitelji i kroz milosrdna djela kako nas na to poziva vjera i tradicija ovog kraja. 

Sive i sumorne ulice ovog ličkog proljeća zahvatile su i naš, nekada prekrasni, kulturnim događajima živući gradić, pa se Turistička zajednica Grada Otočca kako to navodi izvor https://www.glasgacke.hr/?ispis=detalji&novost=29474&kat=71 „također primila posla“ i vrlo „kreativno“ uredila glavni gradski Trg dr. Dražena Bobinca. 

Slika nažalost govori više tisuću riječi, pa građani s podsmjehom promatraju ovaj „vjesnik proljeća“, a što tek misle turisti i putnici koji prolaze prometnicom mimo trga može se lako zaključiti. Ovakva aljkava i manjkava dekoracija na glavnom gradskom trgu govori o manjku kreativnosti zaposlenika TZ Grada Otočca, koji inače niti na svojoj web stranici nisu predstavili ovu Uskrsnu dekoraciju niti sam smisao postavljanja.

Svjedoci smo manjkave komunikacije TZ-a, Uprave Grada i građana kako na lokalnim tako i na svim ostalim razinama. Kako to da grad „cvijet turizma“ nema potrebe čuti ideje onih koji nose turizam grada, s svoj rad, (ne)razvojne kreativne ideje i projekte čuvaju valjda ljubomorno samo za sebe ?!

IZVOR : https://www.glasgacke.hr/ ?ispis=detalji&novost=29474&kat=71

Dok su drugi gradovi spremni izdvojiti pozamašne svote za dekoracije i uljepšavanje pustih trgova ne bi li uljepšali svojim sugrađanima i djeci ove nesigurne dane pune loših vijesti o broju zaraženih sugrađana koje svakodnevno stižu, Uprava Grada i njene ustanove nažalost doživljavaju stihijska buđenja u proteklom periodu svog četverogodišnjeg sna.  

Zabrinuti smo i tužni jer Turistička zajednica nije niti jednom uputila javni poziv svojim građanima da iznesu svoje ideje oko ovakvih projekata pa svojim jednostranim bezidejnim potezima nanose štetu cjelokupnoj slici Grada a onda i svim njenim stanovnicima.

Podsjetnik na božićne ukrase ispred zgrade GPOU-a i plastični bor u kreaciji TZ Grada Otočca, koji su narušili ugled grada i stanovnika Like i Gorske Hrvatske.” – zaključuje čitatelj.

( A.P.)