15 C
Otočac
Ponedjeljak, 16 svibnja, 2022

Počela izgradnja vodovoda za naselje Vranik

Uz brojne druge projekte koji se pripremaju i provode na području Općine Lovinac u želji da se što prije otpočne rješavati pitanje vodoopskrbe za naselja koja do sada nisu imala izgrađenu vodovodnu mrežu, Općina Lovinac tijekom 2019. godine naručila je izradu projektne dokumentacije za izgradnju vodoopskrbnog cjevovoda za naselje Vranik koja je ove godine dovršena te je ishođena građevinska dozvola.

Po provedenoj elektroničkoj javnoj nabavi s najpovoljnijim ponuđačem, poduzećem Nering d.o.o. iz Zagreba sklopljen je Ugovor o izgradnji navedenog cjevovoda za koje je u prvoj fazi osigurano 600 tisuća kuna koje 80% financiraju Hrvatske vode dok Općina Lovinac sudjeluje s 20 % financiranja.

Shodno sklopljenom ugovoru tijekom prošlog tjedna djelatnici poduzeća Nering d.o.o. otpočeli su s radovima na izgradnji predmetnog cjevovoda koji bi do kraja ove godine uz dodatna sredstva koja se nadamo osigurati većim dijelom trebao biti izgrađen.

Zahvaljujemo ovim putem Hrvatskim vodama na odobrenim sredstvima kojima smo krajnjim korisnicima odnosno našim mještanima naselja Vranik osigurali skoru mogućnost priključenja na vodoopskrbni sustav čime bi prestale brige oko nedostatka vode tijekom sušnih ljetnih razdoblja, a što također čini značajan iskorak za moguće naseljavanje i povratak naših ljudi na prostor naselja Vranik što je do sada u prilikama bez izgrađene vodovodne mreže bilo puno teže očekivati.

( A.M.)