Utorak, 21 svibnja, 2024

Slijedeći petak u GPOU Otočac predstavljanje knjige ”Filozofija politike” autora Roberta Blaževića

Predstavljanje knjige: “Filozofija politike” autora Roberta Blaževića održat će se u petak 28. 4. u 17:00 sati u maloj dvorani Gackog pučkog otvorenog učilišta u Otočcu. O knjizi će govoriti prof. dr.sc. Nenad Zakošek, prof. dr.sc. Alan Uzelac, novinar Neven Šantić, glavni urednik Hašim Bahtijari te sam autor.


Studija Filozofija politike. Povijesni pregled i temeljni pojmovi tematizira određene aspekte filozofijskog mišljenja, osobito filozofije politike. Naime to su oni aspekti koji su, prema mišljenju autora, ključni za uvođenje čitatelja u ozbiljan i zahtjevan studij filozofije. Knjiga je podijeljena u 10 poglavlja u kojima autor detaljno obrađuje najznačajnije filozofe, metode i škole pojedinog razdoblja, od antike, preko novovjekovne filozofije, klasičnog njemačkog idealizma sve do filozofije 20. stoljeća.

Ova je studija namijenjena svima koje zanima filozofijska refleksija, ponajprije gimnazijalcima, studentima filozofskih, ali i drugih fakulteta društvenih i humanističkih znanosti.

(GPOU Otocac)