Utorak, 21 svibnja, 2024

U Gospiću otvoren Ledeni tobogan!

Otvoren je Ledeni tobogan, 30 metara duga zimska atrakcija koju do sada nismo imali prilike vidjeti u Gospiću.  Ledeni tobogan konstruirali su inženjeri tvrtke Arctic d.o.o. s kojom je Grad Gospić ostvario suradnju prošle godine kada je na Trgu Stjepana Radića bilo postavljeno klizalište u sklopu manifestacije „Prosinac u Gospiću“. Ove godine sve je zatekla izvanredna epidemiološka situacija s pojavom  i širenjem Covid – 19 bolesti te je sve moralo biti prilagođeno novonastaloj situaciji.  Iz tog razloga ograđen je dio Trga Stjepana Radića uz nazočnost COVID redara koji će svakodnevno u vremenu od 11 do 21 sat nadzirati provođenje epidemioloških mjera, te čuvati red i sigurnost posjetitelja na Trgu. Iz Grada Gospića mole za poštivanje propisanih mjera:

  • pri kupnji karte obvezno je zapisati podatke (ime, prezime i broj mobitela)
  • obavezno je držati 5 m  razmak
  • nositi maske
  • nositi rukavice
  • istovremeno na ograđenom prostoru može biti prisutno maksimalno 20 osoba

Ledeni tobogan sastoji se od pješačke staze i staze za spuštanje te osigurava maksimalnu epidemiološku sigurnost, s obzirom da je prilagođen za sanjkanje maksimalno jedne osobe (uz izuzetak – jedan roditelj + jedno malo dijete), tako da na ledenom toboganu nije moguće ostvariti bliski kontakt. Cijena ulaznice je 5 kn i za to je moguće spustiti se tri puta stazom. Na taj način lakše će se uspostavljati neophodna disciplina i red na toboganu. Tobogan će biti otvoren od 22. prosinca 2020. do 10. siječnja 2021. godine. Osim toga, iz Grada Gospića pozivaju na obilazak parka Kolakovac, Murković mlina, posjet izložbi o božićnim običajima u Lici i o Barunu Trenku, obje postavljene u Muzeju Like Gospić, uz šarmantnu izložbu fotografija kod Pučkog otvorenog učilišta dr. Ante Starčević.

(IZVOR / FOTO: GRAD GOSPIĆ http://radio-gospic.com/2020/12/otvoren-ledeni-tobogan-na-trgu-stjepana-radica-u-gospicu/?fbclid=IwAR34cJK3uSk9tA9-xjTopHZTKsjD2vN3GujJfZVsZP5GhQYdPMk3gwJ9wgA)