15 C
Otočac
Ponedjeljak, 4 prosinca, 2023

Vikend obilježile krađe po cijeloj županiji

Policijski službenici Policijske postaje Otočac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjakom iz Doljana zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo krađe.

Sumnjiči se da je u vremenu od 15. do 20. listopada 2020. godine u šumskom predjelu mjesta Doljani posjekao i otuđio 73 stabla bukve i javora u vlasništvu pravne osobe sa sjedištem u Vrhovinama.

Protiv njega će nadležnom državnom odvjetništvu biti dostavljeno posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave.

Policijski službenici Postaje granične policije Korenica dovršili su kriminalističko istraživanje nad 71-godišnjakom s područja Općine Pakoštane, zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje. 

Sumnjiči se da je u petak, 27. studenog u mjestu Klapavica prijetio smrću 59-godišnjaku s područja Općine Muć. 

On je uhićen i predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave ličko-senjske, a protiv njega je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

U vremenu od 17. kolovoza 2019. godine do 27. lipnja 2020. godine u Štikadi, nepoznati počinitelj je iz obiteljske kuće u vlasništvu 68-godišnjakinje iz Zagreba otuđio dvije motorne pile, a iz dvorišnog objekta dimovodnu cijev i reflektor.

U vremenu od 23. do 29. studenog 2020. godine s livade u Gospiću, nepoznati počinitelj je otuđio traktorske grablje u vlasništvu 57-godišnjaka iz Gospića.

U utorak, 10. studenog 2020. godine u Mogoriću, nepoznati počinitelj je iz obiteljske kuće u vlasništvu 66-godišnjakinje iz Kastva otuđio nakit i ručne satove.

Noću 28./29. studenog 2020. godine u mjestu Crni Vrh, nepoznati počinitelj provalio je u kontejner iz kojeg je otuđio 4000 metara bakrenog kabla, kutiju sa spojnicom za kabel i kutiju sa završnicom za kabel, što je uz pomoć radnog stroja koji se tamo otključan nalazio dovezao do svog vozila, oštetivši pravnu osobu sa sjedištem u mjestu Blato.

Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave nadležnim državnim odvjetništvima.

( PULS)